Historien

90 år med butik og værksted i Hjallerup

I 1926 flyttede urmager Peter Jørgen Clausen (min far) til Hjallerup og åbnede sin butik og urmagerværksted i Østergade 11. Disse lokaler blev efter et par år for små og butikken flyttede til større lokaler i Østergade 9.

I 1942 var der muligheden for at erhverve en byggegrund midt i byen, bag kroen. Grunden lå lige op til det areal hvor Hjallerup Marked på daværende blev afholdt.
På denne grund opførte min far og min mor, Magda Johanne Clausen, butikken, hvor den stadig den dag i dag har til huse. En sjov anekdote var, at der i forbindelse med købet af grunden var den klausul, at huset skulle stille vand til rådighed for heste og kræmmere på Hjallerup Marked. – Heldigvis ophørte denne klausul, da marked flyttede til sin nuværende plads, i udkanten af byen.

I 1957 døde min far , urmageren, kun 49 år gammel og min mor drev butikken videre indtil 197 4, hvor jeg overtog butikken efter endt værnepligt, en kort ansættelse ved Georg Jensens værksted i Hjørring og endt uddannelse som guldsmed ved Kongelig Hofjuveler Hingelberg i Århus.

Butikken forsatte herefter som en kombineret urmager- og guldsmedebutik indtil 1984, hvor min mor gik på pension og butikken blev renoveret og samtidig omdannet til en ren guldsmedebutik. I forbindelse med renoveringen blev der etableret et åbent værksted i butikken, således kunder kan se hvorledes en produkterne blive til.
Dette blev for alvor startskuddet til at producere eget design, startende med Clausen #1- en ring i 18 karats guld, der stadig produceres.

Af succes produkter gennem tiderne vil jeg især fremhæve ringen Charlotte Amalie og brocherne Karlsvognen og Sidney. Alle produkter som stadig efterspørges og produceres i tæt dialog med kunden. I sammen periode startede min hustru, Grethe, i butikken således hele husstanden igen er beskæftiget i butikken, lige som min forældre.

Udviklingen i branchen har gjort, at jeg de senere år har fået større og mere fokus på egne produkter og lanceringen af husets 90 års jubilæumsring i 2016 og den efterfølgende store interesse har gjort det nemt for mig at tage den store beslutning, at butikken endnu engang skal gennem en større ændring. Denne gang siger vi farvel til alle masseproducerede produkter og vil kun beskæftige os med eget design.

Butikkens 3 største opgaver

I 1984 gæstede Hende Majestæt Dronning Magrethe og Hans Kongelige Højhed byen i forbindelse med Hjallerups Markeds 240 års jubilæum. Til denne lejlighed blev jeg valgt til at udarbejde gaverne til regentparret.

I anledningen af Dronninglund Sparekasses 125 års jubilæum, skænkede Sparekassen i den forbindelse den daværende Dronninglund Kommune en ny borgmesterkæde.

I 2014 blev jeg kontaktet af menighedsrådet i Hjallerup og de kom med et ønske om at forny kirkens alterstager, således de matchede det flotte og farverige vinduesparti bag alteret i kirken.